You are currently viewing Find den rigtige kattemad 

Find den rigtige kattemad 

Har man en eller flere katte er det vigtigt at sørge for at de får den bedste mad. Det er vigtigt at maden indeholder alt hvad katten har brug for. Katten kan komme til mangle næringsstoffer eller gå hen og blive overvægtig. Derfor er det vigtigt at finde den helt rigtige foder til din kat. Som katteejer er det dit ansvar, at sørge for at katten har alt hvad den har brug for af kattemad og på dette website har de et stort sortiment af kattefoder til alle katte af alle aldre og behov. 

Hvad skal maden indeholde? 

Det er vigtigt at maden indeholder protein, fedt og få kulhydrater. Siden katte er rovdyr, får de deres næring fra proteiner og fedt, derfor er det vigtigt at der en del af det i kattens mad. Derudover, de ikke rigtigt brug for mange kulhydrater. Killingefoder skal indeholde flere variationer af næringsstoffer, proteiner, fedt, kulhydrater, mineraler og vitaminer. Dette er grundet at disse næringsstoffer er vigtige i din killings vækstfase. Seniorkatten er mindre aktiv og har et nedsat immunsystem, og har nemmere ved at modtage infektioner eller andre sygdomme. Derfor, er kravet til kattemadens indhold større. Det er grundet at maden skal hjælpe med at beskytte katten og holde den sund og rask. Maden til seniorkatten skal derfor indeholde letfordøjeligt protein af høj kvalitet, en bestemt fedtmængde, lidt salt, tilpasset mængde af fibre, vitaminer og mineraler, fedt syrer som er vigtige for katten og forskellige tilskudsstoffer.  

Hvordan finder man det rigtige kattefoder? 

Hvis du er i tvivl om hvordan du finder den rigtige kattemad til din kat, så kan du altid gå til din dyrlæge eller din dyrehandler. De ved hvad man skal gå kigge efter for at få den rigtige mad. Derudover, er det også vigtigt at overveje kattens alder. Killinger, voksen og ældre katte har alle brug for forskellige ting i maden. Nogle katte har måske et bestemt behov, udover det man måske havde forventet. Dette kan være grundet allergier, hvis dette er tilfældet, er det vigtigt at gå til din dyrelæge. Dyrlægen kan hjælpe dig med at finde grunden til allergien, og derfor også hjælpe med at finde den rigtige diæt til din kat.  

Hvad er vigtigt at overveje, når man køber kattemad? 

Når du køber kattemad til din kat, er det vigtigt at altid at have din kat i tankerne. Uanset om din kat har en specialdiæt eller ikke og uanset alder, så har katten altid brug for en masse forskellige næringsstoffer. Det er derfor vigtigt at købe katte foder der møder alle kattens behov. Hvis du har en kræsen kat, er det altid muligt at prøve forskellige typer af kattemad, for at finde den din kat lide. Dog er det stadig vigtigt for dig, som ejer at finde den rigtige type foder, der også har de rigtige mængder og typer næringsstoffer som din kat har behov for. Vis din kat hvor meget du holder af den, med den rigtige kattemad, som møder det behov som din kat har.  

Skriv et svar