You are currently viewing Sådan starter du din egen virksomhed

Sådan starter du din egen virksomhed

Vil du gerne starte din egen virksomhed, hvor du kan gøre, hvad du vil? Selvfølgelig ikke helt, hvad du vil; der er trods alt stadig mange regler og love, der skal følges. Men med eget firma er der mange ting, du kan styre selv, fordi det er dig, som bliver chefen. Lyder det noget som dig?

Opret ApS

Hvis du gerne vil starte et firma, skal du selvfølgelig have det registreret. Der findes mange forskellige former for selskaber, men det er blandt det mest populære at oprette ApS. Når du opretter ApS, også kaldet et anpartsselskab, har du begrænset hæftelse; altså, så du ikke hæfter personligt for gæld eller konkurs i selskabet. Det er rart, at du ikke skal risikere hele din formue, men i stedet for starter med et forudbestemt indskudsbeløb. Hvis du gerne vil oprette ApS, eller bare læse mere om det, kan du gøre det på https://www.nemadvokat.dk/selskabsstiftelse/stiftelse-af-aps/.

opret aps

Har du en idé?

At oprette ApS eller en anden form for selskab er ikke nødvendigvis det allerførste, man gør, for der er selvfølgelig krævet en del forberedelse. Først og fremmest skal du jo tænke over, hvad det er for et firma, du vil have. Hvad vil du tjene dine penge på? Et produkt? En service? Måske har du allerede en idé, du vil arbejde videre på. Det kan være en god idé at danne sig et overblik over huller i markedet, så du kan se, om du eventuelt kan udfylde dem.

Selvstændig eller ej?

At have en virksomhed betyder ikke nødvendigvis, at du skal være selvstændig. Vælger du for eksempel at oprette ApS, kan der godt være mere end én ejer, og det kan være praktisk. En ejer kan både være en person eller en anden virksomhed. Det er værd at overveje, om livet som selvstændig er noget for dig. Der kommer selvfølgelig en del frihed med rollen, men samtidig kommer den også med et væld af ansvar, og det skal man helt klart være forberedt på.

Tjen penge online

Du kan også vælge at tjene penge online i stedet for at sælge et fysisk produkt. Her er også mange muligheder, hvoraf nogle ting kan gøres som et fuldtidsjob, og andre ting kan gøres som en aktivitet ved siden af dit faste arbejde. Man tjener typisk penge igennem reklamer, men der er også andre ting, man kan tjene lidt på. Det er meget normalt for bloggere at tjene på, at blive sponsoreret, skrive om deres sponsor, og tjene penge på at deres læsere besøger eller køber sponsorens produkter. Der er en hel verden inden for søgeoptimering og meget andet spændende, som kan give dig lidt flere penge at arbejde med.

Nyd dit arbejde

Hvis du søger efter noget, der giver mening for dig, så kan det være, at du skal overveje at oprette din egen virksomhed. Det er nervepirrende og spændende, det er nyt og friskt, og med tiden kan det blive noget, som du vil blive helt vild med. Det handler bare om lidt forberedelse, før man springer ud i det.

Skriv et svar