You are currently viewing INDRET OG DESIGN DIT KØKKENOMRÅDE MED MØBLER TIL KØKKENET

INDRET OG DESIGN DIT KØKKENOMRÅDE MED MØBLER TIL KØKKENET


At indrette og designe et køkken kan være en hård opgave. Køkkenet er et af de steder i hjemmet der kræver størst opmærksomhed. Det skal ikke kun være funktionelt, men også både være hyggeligt, rummeligt og gerne let at vedligeholde.

Uanset om du er professionel kok, forældre eller bare skal lave mad til dig selv, så har alle brug for et køkken som opfylder den enkeltes køkkenbehov. Selvom denne guide ikke fortæller dig hvordan du laver et køkken fra bunden, så håber vi at kunne hjælpe med nogle værdifulde idéer som du kan bringe ind i indretningen af dit køkken.

Formålet med dit køkken

Det første skridt til at designe dit køkken er at definere dets formål og anvendelse. Har du en stor familie med flere ”kokke”, eller er der flere der deler opgaven med at tilberede måltider? Er der måske kun én person, der laver mad til alle? Eller kunne du tænke dig et lille hjørne inde i køkkenet, hvor der er plads til at nyde et mindre måltid eller foretrækker du, at folk spiser udenfor køkkenet?

Åbne køkkener er meget moderne i disse tider og giver dig mulighed for at kombinere god madlavning med hygge og samvær med familien. Derudover åbner et åbent køkken op for en lang række af indretningsmuligheder, og du kan derfor skabe et personligt og hyggeligt rum, der matcher din families eller dit eget behov.

Køkkendesignelementer og møbler til dit køkken

Det er vigtigt at rette opmærksomhed mod, at udnytte pladsen i dit køkken på bedst mulig vis. At sikre, at have tilstrækkelig plads at gå rundt i køkkenet er ofte nøglen til at skabe et funktionelt og praktisk køkken. Nedenfor har vi samlet en række elementer du bør overveje til dit nye eller allerede eksisterende køkken.

Bordplade. Beslut dig for, hvilket materiale og den farve din bordplade skal have. Egetræ er et populært valg, og passer flot ind i en lang række køkkener.

Backsplash fliser. Ønsker du at have backsplash fliser i dit køkken? Der findes mange forskellige typer af backsplash fliser, hvor de såkaldte ”Subway fliser” er et populært valg.

Gulv. Oftest lægges fliser på køkkengulve, men trægulve er også meget normale i et køkken.

Skabe. Køkkener kan have overskabe, underskabe, begge dele eller noget af hvert.

Køkkenø. Køkkenøer bliver mere og mere populære i moderne køkkener. Hvis du vil have en køkkenø i dit køkken, ser du det så som et sted at lave mad eller et sted at sidde og spise? Vil du have et enkelt bord som din køkkenø, eller vil du have et med opbevaring?

Håndvask. Hvor stor en håndvask har du brug for? Skal det være en bred, enkelt eller dobbelt håndvask? De to mest populære steder at placere håndvaske i et køkken er ud mod et vindue langs bordpladerne eller midt på den ene side af en køkkenø.

Ovn. Overvej også hvor mange ovne du har brug for. Det er blevet populært at have to ovne.

Emhætte. En emhætte er essentielt til dit køkken, og hjælper med at reducere fedt, røg og damp fra luften.

Køleskab. Nogle vælger at gemme deres køleskabe bag store skabe. Foretrækker du din ude i det fri eller skjult?

Opvaskemaskine. I et moderne køkken anes en opvaskemaskine som værende nødvendig.

Spisebord. Spisebordet er et af de vigtigste møbler i dit køkkenområde. Det er her du samles med familien eller vennerne for at spise dagens måltider og nyde utallige gode stunder. Spiseborde fås i mange forskellige typer og materialer.

Spisebordsstole. På samme måde som spisebordet, så er spisebordsstolene også et af de vigtigste møbler for dit køkkenområde. Spisebordsstolene fuldender dit spisebord så det kan anvendes af dets brugere.

Nu er du klar til at designe og indrette dit køkkenområde med møbler til køkkenet. Besøg BOBOONLINE lige her, og køb dine møbler til køkkenet.

Skriv et svar