You are currently viewing Skal du have gæster på besøg? Gode ideer til gæstemad

Skal du have gæster på besøg? Gode ideer til gæstemad

Det er ikke nogen hemmelighed, at der er rigtig mange af os, der elsker at have gæster på besøg. Det er noget, der er forbundet med masser af hygge, når man nyder godt af samvær med andre mennesker, som man holder af. Det er en stund, hvor man lægger hverdagen lidt på afstand, og hvor man bare er i nuet og får snakket om alle de ting, som der falder en ind.

Når man får gæster på besøg, er der dog flere ting, man skal have styr på. For eksempel god gæstemad.

Alle bør gå mætte og tilfredse fra bordet

Det er for det første noget, der gør sig gældende med den mad, som der skal nydes. Når man får gæster på besøg, er det nemlig ofte for at mødes omkring et godt måltid mad, og derfor skal man selvfølgelig sørge for, at alle efterfølgende kan gå både mætte og tilfredse fra bordet.

Derfor handler det for dig om at finde frem til en god menu, som du ved, at alle vil nyde. Men hvad kan få mundvandet til at løbe hos dine gæster?

Start op med en god forret bestående af fisk

For det første bør du tænke på, om der er nogle særlige behov hos dine gæster. Det kan for eksempel være, at der er nogle fødevarer, de ikke kan tåle, eller at de ikke spiser kød, og så er det selvfølgelig noget, der skal tages hensyn til.

Herefter bør du sammensætte menuen korrekt. Det er for eksempel en god ide at starte måltidet ud med en god hovedret. Her er det meget populært med fisk, som er let og derfor ikke mætter en hel masse, før hovedretten kommer på bordet. Server gerne en god hvidvin til fisken, som kan sætte prikken over i’et på den gode forret.

mad i køkken

Server en god hovedret med godt tilberedt kød

Til hovedret sætter de fleste pris på et godt stykke kød, der er veltilberedt. Lav derfor en god steg og sørg for at servere noget godt tilbehør til. Det kan for eksempel være nogle små, friske kartofler, der er perfekt marinerede, det kan være en god og fed sovs, og så må du ikke glemme det sunde til.

Det kan være en sprød salat med en velvalgt dressing eller måske nogle grøntsager, der har været en tur på panden eller i ovnen.

Til maden skal du selvfølge huske en god vin, der passer til kødet. Ofte vil det være en fordel med en rødvin.

Slut af med at forkæle den søde tand

Sidst men ikke mindst bør du altid slutte din gæstemad af med noget sødt. De fleste elsker en god dessert, og derfor bør du sørge for, for eksempel en god kage, en frugtsalat en isdessert eller andet, der sørger for, at den sidste plads i maven bliver fyldt ud.

Til desserten kan du med fordel servere et lille glas dessertvin eller en god øl, som der kan nydes i længere tid. Mange vælger også her at diske op med en drink og nogle mindre snacks netop for, at aftenen kan fortsætte.

Skriv et svar