You are currently viewing Få så meget ud af dit sabbatår som overhovedet muligt

Få så meget ud af dit sabbatår som overhovedet muligt

Der er mange, der ser utroligt meget frem til deres sabbatår, når det begynder at nærme sig – uanset om det er i slutningen af 3.g, eller inden du begynder på din kandidat. Dog er der også mange, der ikke har ret mange planer i forhold til, hvad de vil bruge tiden på.

Hvis du er en af dem, der har brug for nogle forskellige ideer til, hvordan du kan få tiden til at gå, så kan du blot læse med her, hvor vi har tre ideer til dig.

Tag på praktikophold i udlandet

Mange vælger at tage til udlandet i deres sabbatår. Nogle for at rejse andre for at arbejde. Hvis du gerne vil blive ved med at lære, kan du tage på praktikophold i udlandet med trymedics. Find deres tilbud her: https://trymedics.dk/.

Et praktikophold i udlandet er en super god løsning, hvis du gerne vil studere medicin og vil have en forsmag på det – og hvis du er i tvivl, er det en genial måde at finde ud af, om det kunne være vejen for dig. Uanset om du ender med at finde ud af, at det er lige dig, eller absolut ikke er den retning, du vil alligevel, så har du fået en oplevelse for livet ved at tage på praktikophold i udlandet.

Søg job og tjen ind til din opsparing

Et sabbatår er per definition et år, du har ind imellem uddannelser. Derfor kommer der altså en slutning på det, hvor du har brug for nogle penge. En af de bedste måder, hvorpå du kan bruge dit sabbatår – og også en meget populære løsning – er ved at finde et arbejde og tjene nogle penge. På den måde kan du nemlig få tjent ind til din opsparing og din studiestart.

Hvis du holder sabbatår mellem gymnasiet og en videregående uddannelse, så kommer der til at være nogle udgifter i begyndelsen af studiestart. De fleste vælger nemlig at flytte hjemmefra, og det koster altså en del mere, end du måske lige forventer. Hvis du vælger en studiebolig, så er der en del at spare og det afhænger selvfølgelig også af dine forventninger til lejligheden. Vær blot opmærksom på, at det hele koster, og det kan være meget rart at have lidt at falde tilbage på.

Tag på ferie

Hvis der er et tidspunkt, hvor du har masser af tid til at tage på ferie, så er det i dit sabbatår – og der er mange forskellige måder at rejse på. En af måderne er som sagt et praktikophold i udlandet. Her holder du ikke rigtigt fri, men du er højst sandsynligt nede i varmen. Der er dog mere afslappende metoder også. Du kan vælge imellem alt lige fra at booke et ophold på 5-stjernet hotel til interrail til backpacking – mulighederne er mange, og det handler blot om at finde ideerne.

Skriv et svar