You are currently viewing Taglknopper er helt ufarlige, men kan stadig være irriterende

Taglknopper er helt ufarlige, men kan stadig være irriterende


Kender du de små, hvide knopper, der nogle gange opstår hist og her på kroppen, særligt omkring områder med mange hårceller? Det er taglknopper, hvilket er porer der er stoppet til med opbygget kropsfedt. Taglknopper er helt ufarlige, men mange er stadig interesseret i at skille sig af med dem, hvilket jo er helt forståeligt.

Men mange går galt i byen, når de skal forsøge at behandle deres taglknopper. Selv om de på mange måder minder om bumser, er der altså tale om et andet hudfænomen, og man kan ende med at gøre mere skade end gavn, hvis man ikke går korrekt til talgknopperne.

Vælg en langvarig løsning på taglknopper

Der er mange ting, der er værd at vide om taglknopper, før du går i gang med at forsøge at behandle dem. For det første er blide, langvarige løsninger altid at foretrække, fremfor hårde, kortvarige løsninger. Hårde, kortvarige løsninger kunne være at trykke sine taglknopper. Her behandler mange nok bare sine taglknopper som en bums. Men der er altså tale om et andet hudfænomen, og det kan gøre skade på og irriterer huden, hvis du forsøger at trykke taglknoppen, hvilket bare kan gøre problemet værre.

Desuden kommer du ikke årsagen til dine taglknopper til livs ved at trykke dem, og derfor vil de nok bare vende tilbage igen. En anden hård, dårlig løsning kunne være aggressivt at skrubbe taglknopperne. Dette beskadigede på samme måde huden, og løser ikke problemet.

taglknopper på huden

Eksempler på langvarige løsninger

Der er ikke bevidst nogen sammenhæng mellem sund kost og regelmæssig motion og mængden af taglknopper. Så selv om god kost og motion altid er en god ide, er det altså ikke her du skal sætte ind, hvis du gerne vil af med dine taglknopper. Det bedste du kan gøre, for at lindre taglknopper, er derimod bare at have god hygiejne, og at vaske dem regelmæssigt og sørge for, at der ikke opbygger sig unødvendige døde hudceller, bakterier, eller andet snavs, som kan stoppe porerne til, og resultere i knopperne.

Du kan dog også gøre en mere aktiv indsats direkte mod talgknopperne, ved at købe sæbe eller andre hudplejeprodukter rettet direkte mod taglknopper. Disse kan indeholde stoffer, der er særligt egnede til at rense de tilstoppede porrer. Derudover kan du massere taglknopper med en blød klud, hvilket kan lindre dem.

Taglknopper er helt ufarlige

Taglknopper er ligesom bumser helt ufarlige, men kan stadig være irriterende. Der er mange muligheder for behandling, hvis du gerne vil af med dine taglknopper, både bare generel hygiejne, og særlige tiltag.

Andre tips til god hud hygiejne, er regelmæssigt at skifte dit sengetøj, samt generelt sørge for at have nogle gode produkter til hudpleje, så som et produkt der fjerner døde hudceller, samt en fugtighedscreme, som du kan bruge, hvis du af og til har problemer med tør hud. 

Skriv et svar