You are currently viewing Få indkøbt alle de ting til kontoret, som det så tydeligt mangler

Få indkøbt alle de ting til kontoret, som det så tydeligt mangler

Kontoret kan blive kedeligt og trivielt, hvis du lader det blive kedeligt og trivielt. Kontoret kan også emme af liv og være en fryd at indtræde på. Det hele handler om indstilling og indretning.  

Stil nogle planter rundt på kontoret, finde nogle vandkarafler og hav en masse stressbolde og andet liggende, som kan bruges i pressede situationer.  

Det betyder ikke, at der skal være rod på kontoret. Men der skal være varmt, rart og til være. Er der ikke det, ender man søndag efter søndag med sure mimer, fordi man ikke gider tilbage på det sure kontor.  

Vand til den effektive arbejdsdag 

Vandkarafler skal stilles på alle borde. De skal skiftes ofte, og det kan være en smule irriterende, ja. Men man skal huske at drikke vand og hele tiden have det tilgængeligt.  

Arbejdsdagen er stresset og lang. Derfor kræver det, at man køler hjernen i ny og næ med vandet fra jeres vandkarafler.  

Faktisk viser undersøgelser, at studerende præsterer bedre til deres eksamen, hvis de drikker et glas vand eller mere inden deres eksamen. Det er ikke så overraskende, at vandet hjælper.  

Det overraskende er måske mere, at vi glemmer, at vandet hjælper. Det glemmer vi, fordi vi er stressede på jobbet og ikke helt ved, hvor det og det er. Fokusset er rettet et sted hen, og alt andet er ligegyldigt.  

Find en lækre vandkarafler på https://www.rikkitikkishop.dk/produkter/borddaekning/karaffel.   

Planter på skrivebordet og gulvet 

Udover vandet skal vi også huske planterne. De kan i øvrigt vandes fra jeres vandkarafler, når de står halvfulde efter en lang arbejdsdag.  

Planterne giver også liv på kontoret. Undersøgelser viser, at vi mennesker forbedrer vores levestandard og oplever mere glæde i livet, når vi omgiver os med planter.  

Hvis vi omvendt sidder på et gråt og koldt kontor uden planter og uden liv, vil vi have væsentlig større chance for at får depressioner. Så for alt i verden brug nogle flere penge på at få liv inde på kontorerne.  

Det behøver ikke være en hel botanisk have med forskellige planter, ingen kender navnet på. Få en plante til skrivebordet og måske en til gulvet ved vinduet. Det giver en varme og en kommunikation med livet, som er ret så nødvendig for os mennesker, for at vi kan forstå og leve vores liv.  

Stressbolde og andre nips-ting 

Videre til næste levende billede.  Rigtig mange danskere oplever stress og angst. Mange af disse vil have stærkt behov for at kunne kanalisere deres energi et bestemt sted hen. Ofte giver stress og angst en vildfarende følelse, hvor tankerne ikke kan stå stille eller slappe af.  

Her vil det hjælpe med til kontoret, der kan styre fokusset lidt. Det kan være stressbolde. Det kan være træningsudstyr. Det kan være ribber på væggen, så man kan strække ud.  

Der er mange forskellige løsninger. Der er op til dig som ansat eller virksomhedsejer at finde den bedste. For livet på kontoret skal være rart. Det er et arbejde ja, men det må aldrig være en ubehagelig eller grim følelse at skulle på arbejde – medmindre tallene er meget røde.  

Skriv et svar