You are currently viewing Terapimuligheder i København

Terapimuligheder i København

Sidder du hektisk og leder efter de bedste terapimuligheder i København, men kommer der bare en helt uoverskuelig mængde af resultater op, når du indsætter ’terapi København’ i søgefeltet? Så giver det faktisk ret god mening, fordi terapi er nemlig kommet på dagsordenen – i hvert fald mere end det førhen har været.

Synet på terapi og dets udvikling

Førhen har man kunne snakke om, at terapi har været lidt af et ’fy-ord’, fordi med terapi var der straks en forståelse af, at man ikke var velfungerende og, i hvert fald ikke af sig selv, kunne blive det. Det var dog ikke kun personerne, der opsøgte terapi, der var misforstået, men ligeledes terapeuten, som blev omtalt som en værre hjernevrider.

Nu til dags kan man i stedet snakke om en normalisering af en lang række af terapiformer, og denne udvikling ses blandt andet i storbyen København, hvor efterspørgslen efter psykoterapi, parterapi og sexologisk rådgivning blomstrer. Altså er det ikke helt overraskende, hvorfor en søgning efter ’terapi København’ giver så mange valgmuligheder.

Der er kommet en større accept af, at mennesker i dysfunktionelle forhold såvel som funktionelle forhold kan have et behov for sådan noget som parterapi. Det er nemlig ikke blot en investering i det gode forhold nu og her, men ligeledes en investering i det fremtidig gode forhold. Altså er der stor fokus på at tage problemerne i opløbet fremfor at nå til et sted, hvor det måske ikke er muligt at fikse disse.

Hvilke muligheder findes der i København-området?

Der findes som sagt en lang række af muligheder for terapi i København, derfor kan det være en god idé, at man fra start af gør sig et overblik over ens behov i terapirummet.

Sidder man i en svær situation i parforholdet, eller ønsker man blot at styrke ens parforhold gennem fokus på kommunikation og fælles forståelse, kan det være ideelt at udvide ens søgning fra ’terapi København’ til ’parterapi København’. På den måde får man en række af søgeresultater, der er lidt mere specifikke og tilpasset ens egen situation.

Dog kan det nogle gange også være en god idé med en bred søgning som ‘terapi København’. Det kan for eksempel være noget for dig, der er lidt nysgerrig på terapi, men ikke ved, hvad du har behov for, eller hvad der findes af muligheder derude.

Hvordan kommer jeg/vi afsted til terapi?

Det kan være rigtig svært at indrømme, at man sidder et sted i ens liv, som man ikke selvstændigt kan komme videre fra. At nå til dette punkt er et enormt skridt, derfor er det ikke atypisk, at folk springer fra eller aldrig får bestilt tiden til terapi.

I disse sammenhænge kan det være værd at forholde sig til, at de mennesker, som oplever størst livskvalitet, ofte er dem, der er i stand til at anerkende, at de har brug for hjælp fremfor blot at ’leve med tingene, som de er’. Det er en investering i ens fremtidig velbefindende, hvorfor det kan være værd at lægge sin stolthed bag sig for at opsøge den hjælp, der vil fremme ens psykologiske velvære.

Skriv et svar