You are currently viewing Mange danskere bruger fiskeri som et frirum – og det med gode grunde

Mange danskere bruger fiskeri som et frirum – og det med gode grunde

Danmark er et land, som er omgivet af vand på stort set alle led og kanter. Det ved de fleste. Yderligere med utallige søer og åer fordelt rundt i det ganske land, er fiskeri en oplagt aktivitet for danskerne. Men er det virkelig kun fordi dette er så oplagt pga. placeringen, at mange danskere hver uge griber madding og fiskestang og drager ud for at fange dette slimede og skællede dyr, eller er der flere grunde hertil?

fiskestang

Fiskeri giver ro og balance

Den mest udbredte grund til, at fiskeri er så udbredt, er formentlig det, at mange danskere ser en fisketur som et frirum. Med en hverdag, hvor der for mange er fuld knald på nærmest døgnet rundt, kan en fisketur være rigtig god til at få koblet ordentligt af. Sandheden er at virkeligheden for de fleste nemlig består af et stressende arbejde, larmende børn, måske endda diæter der skal overholdes og træning der skal passes. Og når man så ikke er på dér, så er der sociale medier der også fylder, så det er reelt ganske sjældent at vi virkelig får koblet af. En virkelighed som mange formår at flygte fra kortvarigt ved at tage på fisketur. På denne måde kan fiskeri altså afhjælpe stress og dermed frembringe mere ro og balance i manges hverdag.

Fisk er sundt

For at gøre det endnu bedre, er fiskeri faktisk også en sund vane set fra en ernæringsmæssig vinkel. Som det er mange bekendt, er fisk en væsentlig kilde til de berømte omega-3 fedtsyrer. Det høje indhold af omega-3 fedtsyrer gør fisk til en essentiel del af kosten. Kan man fange sine egne, kan man på denne måde også være lidt god ved pengepungen, da fisk reelt godt kan ligge i den dyrere ende rent prismæssigt.

Fisk er lækkert

Og selvom det måske ikke ligefrem er en stor tun eller en fed laks man fanger, når man eksempelvis fisker i de nordjyske åer, så kan fangsten hurtigt gøres lækker. Gedde, aborre og ørreder er tre slags der med stor sandsynlighed kan fanges her. Tre slags der alle kan stå ganske fint til en lækker sommersalat og et godt glas vin på terrassen en varm sommerdag. Eller svøbt i en lækker marinade og smækket på grillen. Har man bare en lille sans for kokkerering, er det kun fantasien der sætter grænserne på dette punkt.

Det sociale aspekt

Mange forestiller sig muligvis en ensom båd der driver rundt i en sø, når man snakker om fiskeri. Men i virkeligheden kan fiskeri også bruges som en social aktivitet. Fiskeri kan gøres sammen, enten et par stykker eller i større grupper. En fisketur åbner under alle omstændigheder op for at kunne fordybe sig i samtaler med sine kompagnoner, som man måske hverken har overskuddet eller tiden til under normale omstændigheder. Siddende i rolige omgivelser, med massere af tid og en fiskestang på hånden, er det oplagt at nyde frirummet sammen med en ven eller to.

Skriv et svar