You are currently viewing Den største og bedste ølfest

Den største og bedste ølfest

Oktoberfest er en af årets mest festlige begivenheder. Den stammer helt tilbage fra det tidlige 1800-tal, og den er præget med et væld af traditioner. Da begivenheden oprindeligt stammer fra München i Sydtyskland, er det naturligvis traditioner af typisk sydtysk karakter. Dog blandet med klassiske elementer fra Tyrol. Tilbehør til oktoberfest er således et must, hvis festen skal være autentisk.

Beklædningen er afgørende

Til en oktoberfest bør man anskaffe sig den rette mundering. Her er der især to beklædningsgenstande der gør sig gældende. Først og fremmest kræver en autentisk oktoberfest den rigtige hat. Selvom det er svært ikke at komme ræven fra Disneys Robin Hood i hu, så bør man anskaffe sig den grønne hat med rød fjer. Og så det vigtigste af alt. Lederhosen. Uden de typiske tyrolske lederhoser, ingen oktoberfest. Husk at være opmærksom på størrelsen af dine nye lederhoser. De bliver hurtigt meget for stramme eller for løse, hvis ikke du får fat i et par, der passer som fod i hose.

oktoberfest

Find den rigtige pynt

Du kan heller ikke holde den ideelle oktoberfest uden at anskaffe dig den rigtige pynt. Her kan man overveje at anskaffe sig nogle tyske flag eller måske endda gule og sorte flag fra München. Hvis man vil gå helt klassisk til værks, skal man anskaffe sig serpentiner og andet pynt i blå og hvide farver. Dette er den helt klassiske pynt til den oprindelige oktoberfest, så hvis du vil gøre det så troværdigt som muligt i forhold til historien, så er det den oplagte vej at gå. Og i bedste tyrolertradition bør man også sørge for, at der er kringler på bordene. Pretzel, eller saltkringle på dansk, er en nødvendighed på det tyskinspirerede oktoberbord. Der er selvfølgelig også andre madvarer der er forbundet med traditionen, men især kringler er vigtige.

Hvad kræver en god oktoberfest ellers?

Det er et vigtigt spørgsmål at få besvaret. Festen er andet og mere end saltkringler, pynt og påklædning. Det er vigtigt, at man finder de store ølglas frem. En fadøl til en autentisk oktoberfest kan under ingen omstændigheder være under en halv liter. Så frem med de store glas og de store og velsmagende tyske bajere. Sådan en fest indeholder også et lydunivers, hvor især tyrolermusikken spiller en stor rolle. I dansk sammenhæng kunne man dog også forestille sig musik fra fx De Glade Sømænd være et perfekt match.     

Oplev festen i München

Er du typen, der enten ikke orker at arrangere fester eller hellere bare gerne vil opleve den mest autentiske oktoberfest af alle, så overvej en tur til München. Her kan du opleve stemningen på tætteste hold i telte, der kan rumme op til 10.000 mennesker. Mange tusinde turister tager hvert år turen for at få denne unikke oplevelse. Og er man glad for øl, så skal man ikke snyde sig selv for dette spektakulære arrangement. Det er en fest uden sidestykke, som enhver feststemt ølentusiast bør have øverst på listen og oplevelser, man skal gøre sig, inden man stiller de tyrolske træsko.   

Skriv et svar