You are currently viewing Nemme retter til din hverdagsmad

Nemme retter til din hverdagsmad

Er du også en af de mennesker, der har en super travl hverdag? Der er så mange ting, der skal gøres, og når man endelig er hjemme efter en lang dag, skal man til at lave mad. På det tidspunkt kan det være småt med både humøret, tiden, energien og inspiration, men heldigvis kan man godt lave lækkert mad på en travl hverdag.

Mad behøver ikke at være kompliceret

Hverdagsmad behøver på ingen måde at være fancy; det skal bare være lækkert. Selvfølgelig er der intet i vejen med at tage en rugbrød til aftensmad en gang imellem, men hvis man spiser rugbrød flere gange i ugen, kan det nemt blive kedeligt. Men frygt ej; internettet er fyldt med opskrifter, der både er nemme, sunde og lækre, som ikke tager lang tid at lave. Det er de perfekte retter til hverdagsmad.

En simpel wok ret

Du kender måske også konceptet som en stir-fry, og man behøver ikke nødvendigvis en wokgryde for at det kan lade sig gøre. Først skal du vælge en base for retten; det kan for eksempel være ris eller nudler. Nudler er bedst, hvis du er lidt tidspresset. Dernæst kan du vælge lige præcis den mad, du har lyst til at tilføje; det kan være grøntsager, kyllingestykker eller noget helt andet. Sidst, men langtfra mindst, er krydderierne; det kan være en peanut butter-baseret sauce eller noget karrypasta, som du blander i. Kog nudlerne, steg grøntsagerne, og bland til sidst det hele sammen på panden. Det er lækkert, og det er super nemt.

Lækre sandwichs som hverdagsmad

Der er få ting, der er lige så lækkert som en god gammeldags sandwich. Hemmeligheden bag alle retter med friske grøntsager ligger i den dressing, som du spiser grøntsagerne med. Det vil sige, at du kan lave en super smagfuld og sund sandwich, så længe at du har en form for dressing i. Det kan være en hjemmelavet karrydressing, det kan være noget cremefraiche, det kan være hummus, det kan være most avocado; der er så mange forskellige muligheder, og med de rigtige kombinationer, bliver det nemt en fantastisk smagsoplevelse.

Fyldte quesadillas

Mexicansk er super lækkert, og det behøver slet ikke at være svært at lave. En quesadilla gør det nemt; du skal bare have nogen tortillas, noget ost og eventuelt noget fyld. Fyldet kan være alt fra en kødsovs til grøntsager; du kan krydre det, som du vil, og det skal nok være lækkert. Fyldet skal lige steges igennem på en pande først, og dernæst kan du kombinere det hele. Tortillaen fungerer som bund; læg ost på den ene halvdel, put fyldet ovenpå, mere ost, og fold den sammen. Du kan stege den på en pande eller bage den i ovnen til osten er smeltet, og så har du pludselig aftensmaden klar.

Hverdagens smagsoplevelse

Verden er smækfyldt med lækre opskrifter, som ikke kræver det store arbejde i køkkenet. Kig internettet igennem som inspiration og se, hvad du tror vil passe lige til dine smagsløg. Du behøver ikke at spise kedelig aftensmad hver dag; prøv dig ad med nye opskrifter!

Skriv et svar