You are currently viewing Sådan gør du morgenmaden lækker

Sådan gør du morgenmaden lækker

Vækkeuret ringer, du skal i tøjet, og der er knap tid til at spise morgenmad. Måske spiser du slet ikke noget, og du ankommer på arbejdspladsen med en knurrende mave og dårligt fokus. Men dagens første måltid skal ikke springes over; det er jo trods alt dagens vigtigste måltid.

Morgenmad behøver ikke at være kedeligt

I dagens Danmark er hverdagens morgen stort set altid travl. Derfor er der sjældent tid til at lave noget lækkert mad, så det er altid noget hurtigt og simpelt. Men spiser du den slags morgenmad fem gange i ugen, kan det hurtigt blive kedeligt. Mange mennesker har et lidt kompliceret forhold til morgener, så hvis du har et lækkert måltid at se frem til, føles morgenen pludselig slet ikke så slem. Gør dig selv en tjeneste, og lav morgenmad, som du glæder dig til.

Vælg noget, der mætter

Først og fremmest skal du vælge mad, der mætter. Dette måltid skal lægge basen for resten af din dag, så det skal mætte, og det skal give dig energi. Derfor bør du lægge dine morgenmadsprodukter væk; det kan føles som om sukkeret giver dig energi, men det er meget kortvarigt, og det mætter ikke over længere tid. Vælg noget, der faktisk giver dig energi; det kan være ting såsom havregryn eller brød, som er meget bedre til at holde os i gang på længere sigt. Havregryn behøves ikke at spises kun med mælk til eller som havregrød; det kan også puttes i en pandekagedej eller andre former for dej; det kan sagtens gøres lækkert.

toast og kaffe

Vælg noget, der er friskt

Derudover kan det være en god idé at vælge noget, som er friskt og let. Vælger du noget, der har et højt indhold af fedt, kan det lægge sig tungt i bunden af maven. Denne tyngde kan gøre dig mere træt, end da du vågnede. Derfor er det smartere at vælge noget andet. Det kan for eksempel være frisk frugt, som du kan lægge ovenpå dine havregryn, eller som du kan lave om til en smoothie. Frugt og grøntsager er også gode kilder til energi, og det er noget, du bestemt bør drage nytte af.

Vælg noget, du kan lave dagen inden

Hvis du er meget tidspresset om morgenen, kan det gøre en stor forskel, hvis du forbereder din morgenmad dagen inden. På den måde skal du kun tage maden ud af køleskabet og eventuelt opvarme det, og så er der ellers serveret. Det er de færreste af os, der egentlig har tid til at stå og bage bananpandekager inden arbejdsdagen starter, så det er smartere at lave dem, når arbejdsdagen allerede er slut, og så spise dem næste dag.

Vælg noget, du kan lide

Det vigtigste er, at du kan lide din morgenmad. Hvis du ikke bryder dig om morgener, kan et godt morgenmåltid være godt motivation til at komme ud af sengen. Men det er faktisk muligt at lave morgenmad, der både er sundt, lækkert, fyldt med energi og næring uden at det er ekstremt tidskrævende at lave.

Skriv et svar